Drank & drugs

LOTUS nodig?

Zoek niet verder wij kunnen u perfect faciliteren, zelfstandig of uit ons netwerk….

Lotus

De betekenis van Lotus staat voor Landelijke opleiding tot uitbeelding slachtoffers. Lotusslachtoffers hebben een opleiding achter de rug waarbij ze leren hoe ze allerlei EHBO-situaties na kunnen bootsen. Dat doen ze door zichzelf te grimeren, maar ook door te acteren. Veel verwondingen en gespeelde situaties zijn niet van echt te onderscheiden.

BHV MET EEN LOTUSSLACHTOFFER?

Tijdens een BHV-cursus leert de cursist te reageren op allerlei onverwachte situaties. Zowel op het gebied van brand en ontruiming als in EHBO-situaties. Om op EHBO-situaties te kunnen reageren is het belangrijk dat een ziektebeeld of letsel snel herkend wordt. Het doel is dat de cursist weet hoe te handelen om de situatie te stabiliseren en hij de juiste hulp in weet te schakelen. De cursist zal sneller tot actie overgaan, als hij/zij zelfverzekerd is over zijn handelen. Een lotusslachtoffer is een specialist in het uitbeelden van ziektebeelden en het grimeren van zeer realistische verwondingen. Doordat de cursist de diverse situaties kan oefenen tijdens de BHV-cursus, zal de hij/zij in echte situaties beter weten wat hen te doen staat en daardoor sneller tot handelen overgaan en in veel-EHBO situaties is snelheid van handelen van essentieel belang.

EHBDD Slachtoffer Uitbeelder.

Simulatieslachtoffer drank en drugsongevallen
Een simulatie slachtoffer is in staat om vele situaties uit te beelden die dicht bij de realiteit komen. In het geval van drugsongevallen is het belangrijk dat hij/zij weet welke effecten en risico’s van uitgaansdrugs behoren bij welk middel. De slachtoffer uitbeelder van de EHBDD neemt u mee in de wondere wereld van alcohol en drugs en het simuleren van de gebruiker.

Een simulatieslachtoffer EHBDD.

  • Kan de hoofdeffecten van middelen beschrijven, herkennen, benoemen en uitbeelden.
  • Kan verklaren welke invloeden drugs, persoonlijke – en omgevingsfactoren hebben op het ontstaan van gezondheidsproblemen
  • Kan de uitwerking, gewenste effecten en de gerelateerde (lichte en acute) gezondheidsverstoringen van de meest voorkomende uitgaansdrugs herkennen en simuleren.
  • Kan simuleren welke lichte en acute gezondheidsverstoringen behoren bij de specifieke middelen en zich inleven in de wereld van de gebruiker.
  • Kan de middelen gerelateerde ernstige acute situaties uitleggen aan de hand van de ABCDE methodiek
  • Kan aan de hand van het curriculum van de EHBDD hulpverlening / horeca hulpverlening handelingen van hulpverleners herkennen en hierop inspelen.

Maak ook kennis met onze andere diensten: