DMT

Waarneming veranderend

Tijd van de roes (per dosis)

4 – 6

Minuten (gemiddeld)
Afhankelijk van man of vrouw
en lichaamsgewicht

Kans op verslaving (bij gebruik)

10

in procenten
(gemiddeld) is afhankelijk per
persoon.

Kosten per dosis
(per consumptie)

€ 50 – 100

afhankelijk van de gekozen
hoeveelheid nemen de kosten toe

DMT (Ayahuasca): wat moet je weten

Ayahuasca is een thee uit de Amazone die bestaat uit ten minste twee bestandsdelen: bladeren van een struik die DMT bevat, en delen van een slingerplant die MAO-remmers bevat. De thee wekt sterke hallucinogene en lichamelijke effecten

DMT word gerookt of gedronken. Als dit wordt gerookt dan beginnen de effecten al binnen 1 minuut. De trip kan ongeveer een half uur duren. De gebruiker ondergaat visuele en sterke mentale ervaringen. Men ziet bewegende beelden en helder gekleurde patronen.

Wanneer mensen DMT drinken dan duurt het meestal een half uur voordat de eerste effecten beginnen. DMT werkt daarna 4-6 uur bij één dosis. Maar vaak worden er meerde dosissen genomen.

Effecten

Veel gebruikers krijgen hallucinaties van dit middel. Met de ogen gesloten kunnen er zich hele films afspelen in het hoofd van diegene die de ervaring ondergaan.

Ook kan de visuele waarneming veranderen. Je ziet dan intensere kleuren en patroonvorming. Andere psychische klachten zijn droombeelden, euforie, angst of verstoord gevoel.

Lichamelijke effecten van het gebruik van DMT zijn: hogere polsslag en bloeddruk, duizeligheid, misselijkheid, diarree, pupillen worden groter, bodyload dit is een vervelend gevoel in het lichaam.

Risico’s

Korte termijn risico’s:

  • Angst (bad trip)
  • Gedachteloop (vooral in combinatie met simulanten).
  • Trigger voor psychiatrische aandoening, zoals een psychose.
  • Serotoninesyndroom
  • Veel te hoge bloeddruk

Verder zijn er weinig korte termijn risico’s bekend van deze drug. Mogelijk zijn er ook weinig risico’s. Een dodelijke dosis DMT wordt geschat 20 tot 50 keer de effectieve dosis. Bij alcohol ligt die op ongeveer 10 keer de recreatieve dosis. Er zijn geen doden bekend na het gebruiken van DMT.

Langetermijnrisico’s

  • Schade aan de longen als het gerookt wordt.
  • Psychische problemen.

De wet

DMT en Ayahuasca staan op lijst 1 van de Opiumwet. Het middel wordt gezien als een harddrug, net als MDMA en Cocaïne.

Als je onder invloed bent van drugs of bepaalde medicijnen mag je niet deelnemen aan het verkeer. Zo ook niet bij deze drugs.