Angel Dust (PCP)

Waarneming veranderend

Tijd van de roes (per dosis)

2-3

Uur (gemiddeld)
Afhankelijk van man of vrouw
en lichaamsgewicht

Kans op verslaving (bij gebruik)

80

in procenten
(gemiddeld) is afhankelijk per
persoon.

Kosten per dosis
(per consumptie)

€ 5

Dit is een schatting op basis
van een gemiddelde gebruiker

Angel Dust (PCP): wat moet je weten.

PCP werd in de jaren vijftig gebruikt als een narcose middel, door de gevaarlijke bijwerkingen zijn ze hiermee gestopt. PCP is een geestverruimend medicijn dat kan leiden tot hallucinaties. In zijn puurste vorm is PCP een wit kristallijn aan poeder dat gemakkelijk oplost in water of alcohol. Het heeft een chemische smaak en kan soms variëren van kleur. Je kunt PCP verkrijgen in tabletten, capsules, (gekleurde) poeders, die ofwel worden gerookt, oraal worden ingenomen of gesnoven worden.

Roken is de meest voorkomende route. Het wordt dan meestal op bladmateriaal zoals munt of peterselie gespoten. PCP kan ook geïnjecteerd worden.

De effecten

Veel mensen vinden dat PCP de gevaarlijkste drug is. Een matige hoeveelheid zorgt er vaak voor dat gebruikers onthecht, afstandelijk en vervreemd van hun omgeving voelen. PCP maakt je verward waardoor je psychoses kan krijgen en waarbij veel agressie komt kijken. Dit komt omdat de high dan omslaat, je kan dan paranoïde worden waardoor je ook agressief word.

Daarnaast wordt je zorgeloos en je voelt je gedesoriënteerd. De waarneming van je ledematen kunnen veranderen, je kan bijvoorbeeld voelen dat je armen langer worden. Je lichaam voelt zwaar aan en je hebt het gevoel niet te kunnen bewegen en/of praten. Dit kan ongeveer 2 a 3 uur aanhouden.

Risico’s

De verslavingskans van PCP is erg groot, dit komt door je tolerantie. Dit wil zeggen dat je lichaam went aan de stof en dat je op den duur meer nodig hebt om het effect te voelen. Daarnaast verdooft PCP angstgevoelens, reële gevaren worden onderschat wat tot ongelukken kan leiden. Bij langdurig en hevig gebruik neemt ook de kans op psychose, geheugenproblemen, depressie en lichamelijke schade toe.

De wet

In Nederland staat PCP nop lijst 2 van het psychotrope stoffen verdrag. Dit betekend dat recreatief gebruik, verkopen en het bezit van PCP illegaal is in Nederland. Dit middel mag dan ook zeker niet achter het stuur gebruikt worden.

Prijs

De prijs in tabletvorm bedraagt 150 euro voor 5gram.